Ieder kind een koffer vol kansen: Ook bij SKLM

Donderdag 4 juli reikten wethouder Daan Russchen en Barbara van Brakel, directeur SKLM op de Brede School in Maurik, drie gevulde koffers uit aan de kinderen van de opvanggroepen van SKLM. Eén koffer was gevuld met boekjes voor de peuters, de tweede koffer met buitenspeelgoed en de derde koffer was een sport- en speelactiviteit voor de kinderen van de BSO in Ingen.

De scholen, kinderopvang en gemeente Buren werken al geruime tijd samen aan een kansrijke, veilige en gezonde ontwikkeling voor kinderen, met als motto: Ieder kind een koffer vol kansen.

SKLM ging hier enthousiast mee aan de slag en vroeg aan alle dagopvang-, speelleer- en BSO-groepen een koffer te maken en in elke koffer een wens te stoppen. De kinderen konden tekenen of opschrijven wat ze voor zichzelf, voor de kinderen van de opvang of voor kinderen uit het dorp wensen. Wat vinden ze belangrijk en wat is er nodig voor hun ontwikkeling zodat ze veilig opgroeien, zodat elk kind gelijke kansen krijgt? De mooiste, meeste sprekende, grappigste, ludiekste koffer én het beste idee zou worden beloond. De groep die de beste inzending van koffer en/of idee heeft ingeleverd, krijgt hun koffer terug, maar dan met inhoud. De ene groep wenst de kinderen een gelijke start met lezen of puzzelen, de andere groep gaat voor bewegen, spelen of muziek. Ook leuk om te zien dat alle ontwikkelgebieden van een kind vertegenwoordigd zijn in de koffers. Lees het hele artikel in de Zakengids.