Gaan met die Liaan! BSO programma zomervakantie 2020

De vakantie is in aantocht en dat betekent dat wij 6 weken op ontdekkingstocht gaan door de jungle. Oftewel: Gaan met die liaan! Waar denk jij aan als je het woord 'jungle' hoort? Welke dieren leven er? En welke planten groeien er?

We toveren onze BSO om tot jungle.Ook stropen we onze mouwen op en maken we de allerlekkerste tussendoortjes, zodat we er weer vol tegenaan kunnen gaan. Bananenbrood, kokosmakronen of een heerlijke ananas smoothie. Alles kan! Om even tot rust te kunnen komen doen we jungle yoga en duiken we de natuur in.

We halen de dieren uit de jungle naar onze BSO door middel van gave spellen en leuke knutselactiviteiten.

In de jungle zijn survival skills mega belangrijk! Er is geen elektriciteit, drinkwater en ook geen Wi-Fi. Googelen? Dan kan helaas niet! Je bent volledig op jezelf aangewezen. Door kennis te gebruiken kun je de jungle tot een hele fijne en veilige plek maken, voor jezelf én voor elkaar. Hoe wordt er bijvoorbeeld een kampvuur gemaakt?

We leren om eerste hulp te geven met behulp van geneeskrachtige planten. Ook maken we onze eigen kaarsen: handig als het donker wordt!

Tijdens Expeditie Robinson worden de vaardigheden getest. Het komt dan aan op samenwerking, doorzettingsvermogen en het gebruik van je zintuigen. Slagen jullie voor deze spannende proeven?

Kom ook naar de BSO en word een echte survival expert.