Kinderboekenzwerfstation bij SKLM

Op onze locaties Ingen, Maurik en Lienden hebben wij een kinderzwerfboekstation, een kast/ tafel vol met kinderzwerfboeken. Kinderen van de dagopvang en van de buitenschoolse opvang kunnen hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Ook kan zelf een eigen boek/ boeken brengen die dan een zwerfboek gaat worden.

We zijn voor de zwerfboekenstations op zoek naar nieuwe zwerfboeken. Heb je thuis een boek/ boeken die je niet meer leest, geef ze dan af op je groep. Wij plakken er dan een sticker op en jouw boek kan gaan zwerven.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven. Bij voorbeeld op de kinderboerderij, bij een vriendje/ vriendinnetje, in wachtruimtes, buurthuizen of bij SKLM!