Koningsspelen 2019 startsein campagne voor kinderen

Vrijdag 12 april hebben de wethouders van gemeente Buren het startsein gegeven voor de campagne Ieder kind een koffer vol kansen. Daarmee roepen ze de hele Burense gemeenschap op om alle Burense kinderen in hun ontwikkeling te ondersteunen.  

Wethouders Daan Russchen, Sietske Klein en Gerdjan Keller deden dat voorafgaand aan de Koningsspelen bij de Brede School in Maurik, de Prins Willem Alexanderschool in Beusichem en de Beatrixschool in Buren. “Wij willen dat alle kinderen in onze gemeente gezond en veilig kunnen opgroeien en dat ze alle kansen krijgen op een goede toekomst”, aldus wethouder Daan Russchen. “En met ‘wij’ bedoel ik iedereen die iets met kinderen heeft: scholen, kinderopvang, clubs, verenigingen, (groot-)ouders en andere familie. Iedereen in onze gemeente dus eigenlijk. Wij roepen dan ook iedereen op om mee te doen!”

Koffers

De scholen hebben hiervoor letterlijk koffers staan. Hier kan iedereen plannen, ideeën, voorstellen, tips in stoppen dat bijdraagt aan de ambitie. De komende maanden komen op verschillende plekken in de gemeente ideeënbussen te staan. Iedereen kan zo meehelpen om de koffer te vullen.

Wethouder Daan Russchen: “De koffer staat symbool voor alles wat we als gemeenschap mee willen geven aan onze kinderen op hun ontdekkingsreis naar later, naar volwassenheid en naar hun toekomst. Hoe mooi zou het zijn als we al onze kinderen de bagage mee kunnen geven, waarmee ze gezond, veilig en kansrijk verder dan hun dromen kunnen komen? De komende tijd gaat iedereen in onze gemeente dit op verschillende manieren tegenkomen.” Directeur Ellen Atkinson van de PWA-school in Beusichem kondigde bijvoorbeeld vrijdag aan dat zij begin mei hierover met ouders en kinderen in gesprek gaan.

Aanpakken

Vertegenwoordigers van scholen, kinderopvang, verenigingen en maatschappelijke organisaties werken al geruime tijd samen om dit mogelijk te maken. Begin december hebben ze deze afspraken bekrachtigd met hun - letterlijke - handtekening. Daar kunnen ze echter de hulp van iedereen bij gebruiken. Vandaar deze gezamenlijke campagne, om de hele gemeenschap in beweging te brengen: ouders, organisaties, gemeente, verenigingen én kinderen.

De campagne is herkenbaar aan de koffer (zie afbeelding)  met de belofte Ieder kind een koffer vol kansen.