Peuters Klimop op bezoek bij ROC Rivor

Kinderen van de Klimop uit Lienden hadden een wel heel bijzonder uitje. Samen met de leidsters hebben ze een bezoek gebracht aan het MBO ROC Rivor in Tiel. Studenten van de opleiding pedagogisch medewerker hadden de opdracht gekregen om ons en de verhalen verteller te observeren.

Een medewerker van de Bibliotheek uit Tiel kwam interactief voorlezen. Wat is interactief voorlezen, hoe gaat dat in zijn werk en waarom is het zo belangrijk? Waren onder andere de vragen waar de studenten mee aan de slag zijn gegaan.

Onze kinderen genoten er van. Het verhaal “En nu lekker slapen Sam” werd voorgelezen. Het lukte Sam niet om in slap te vallen. Mama Beer was namelijk iets vergeten. Mama Beer gaat alles na: ‘We hebben een boek gelezen, een nestje gemaakt. Je hebt al je knuffels, warme melk gehad…, wat ben ik dan vergeten, Sam?’ Sam zegt niets. Hij wacht totdat Mama Beer bedenkt dat ze vergeten is hem een nachtkus te geven! De knuffels die de kinderen in de handen mochten houden krijgen een kusje waarna deze knuffels bij Beer Sam in zijn lekker bedje gelegd mochten worden en Sam lekker kan gaan slapen.

Het was een hele leuke maar ook bijzondere ochtend, de kinderen en de leidsters hebben genoten.