Wat kost de opvang?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Wat u uiteindelijk netto betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en de kinderopvangtoeslag die u ontvangt van de Belastingdienst of de subsidie die u ontvangt van de gemeente.

Als u eenverdiener bent of uw kind heeft een verwijzing gekregen van het consultatiebureau, dan ontvangt u subsidie van de gemeente. Dit is een inkomensafhankelijke bijdrage waarbij de lage inkomens gratis opvang mogen afnemen.

Om u een indicatie te geven van de mogelijke kosten als u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, vindt u hieronder een beknopt overzicht en een rekenmodule. Deze is gebasseerd op onze tarieven en de kinderopvangtoeslagtabel 2021. In deze tabel wordt het percentage van de tegemoetkoming van de belastingdienst op uw kosten van de kinderopvang weergegeven. 

Bij een bruto uurtarief van € 8,25 betaalt u zelf per uur:

Gezamenlijk toetsinkomen 1e kind  2e kind
€ 20.000 € 0,78 € 0,78
€ 40.000 € 1,47 € 0,89
€ 60.000 € 2,17 € 0,97
€ 80.000 € 3,46 € 1,27
€ 100.000 € 4,57 € 1,51

Wilt u een berekening op maat of hulp nodig bij het invullen?

Onze administratief medewerker kan u helpen bij het maken van een berekening op maat of het invullen van de gegevens van de kinderopvangtoeslag. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Uitgebreide informatie over toeslagen van de Belastingdienst zijn staan www.belastingdienst.nl.

Uw eigen inkomen
Inkomen van uw partner
U werkt
uur per week
Uw partner werkt
uur per week
Kosten per maand
Bereken toeslag Bereken toeslag


Aantal kinderen
1e kind
Product
Dagen per week